Spelontwerper
Industrieel ontwerpen
Wiskunde, Natuurkunde
Ik ben dolblij als kinderen mijn spel leuk vinden!
Je eigen spel bedenken en laten maken, hoe leuk is dat! Els doet dit. Ze werkt bij Meeple en bedenkt en ontwerpt spellen voor kinderen. Scholen en kinderdagverblijven gebruiken de spellen van Els.
Leerzaam
Els maakt vooral spellen waar je van kunt leren over energie en klimaatverandering, rekenen en taal. Als je deze spelletjes doet, ben je er op een andere manier mee bezig. Leren is zo nog leuker!
Alles mag!
Een spel ligt niet zomaar in de winkel. Het ontwerpen van een spel begint met een heleboel ideeën. Samen met collega Joke maakt Els eerst schetsen van die ideeën. Hierbij laten ze hun fantasie de vrije loop, alles mag.
Het is niet erg als je een idee uiteindelijk niet kan gebruiken.
Spannend…
Na al dat schetsen, kiezen Joke en Els met welk idee ze verder gaan. Dit idee werken ze uit op de computer.
Vervolgens maken ze van karton een proefversie van het spel. En dan komt het meest spannende gedeelte: kinderen testen het spel!
Tadaa!
Het spel is gelukt als kinderen het spel leuk vinden, het makkelijk spelen en er iets van leren. Els en Joke zijn dan erg blij.
Ze laten het spel dan in grote hoeveelheden maken door een fabrikant. Meestal duurt het niet lang tot hun spel in de winkel ligt; tadaa!
Els ging na het vwo naar de technische universiteit. Daar studeerde ze Industrieel Ontwerpen (IO). Je hebt hiervoor wiskunde en natuurkunde nodig.
Sportschoen en ketchupflessen
In de opleiding Industrieel Ontwerpen ben je veel bezig met ontwerpen. Je kijkt of bestaande producten beter kunnen of makkelijker in gebruik. Meestal gaat het om dingen die we dagelijks gebruiken: van sportschoen tot ketchupfles. Maar ook operatietafels of websites!